Komplett sortiment av solskydd av hög kvalitet

Ålands Persienn är din solskyddsexpert på Åland. Med många år i branschen har vi en lång erfarenhet av både små och stora projekt, privata som offentliga. Vi gör allt från reparationer av persienner till helhetslösningar för större fastigheter och uteserveringar. Vi tillhandahåller ett komplett sortiment av högkvalitativa solskyddsprodukter och strävar alltid efter att du som kund får så bra och snabb service som möjligt.

Ta kontakt

Solskydd till alla ålänningar ända sedan 1960

Ålands Persienn grundades i Nääs 1960 av Boris och Maisie Karlsson. Företaget gick då under namnet Firma Boris Karlsson. Maisie och Boris drev en lanthandel i Nääs och startade parallellt med den en småskalig persienntillverkning. Efterfrågan på solskydd ökade och paret flyttade verksamheten till Haraldsby år 1975. I samband med flytten utökades tillverkningen med markiser och andra solskyddsprodukter och företagsnamnet ändrades till Ålands Persienn och Markisfabrik Kb. 

1984 anställdes Maisies systerson Gunnar Jansson och några år därefter Gunnars sambo Mia Mattsson. Tillsammans tog Mia och Gunnar över företaget år 1998 och våren 2003 flyttade man verksamheten till nybyggda lokaler i Dalbo.

Sedan 2019 pågår företagets andra generationsskifte då Gunnar och Mias son Leo Jansson började arbeta i företaget och han är idag delägare och VD på Ålands Persienn Ab.

Våra leverantörer

Kontakta oss!

Här hittar du kontaktuppgifter till oss på Ålands Persienn. Ring, maila eller besök vår butik på Uppgårdsvägen 20.

Ta kontakt

Besök oss i vår butik

I vår butik kan du bekanta dig med våra produkter, låna färgprover och få mera information om våra solskydd.

Hitta hit